Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
DREPTATE PENTRU FLORENTINA
30 septembre 2010

Un apel la constiinta

UN APEL la doamnele doctor neonatologi dela spitalul Giulesti:

Alexandra Cozinov,

Madalina Dobrescu,

Georgeta Grecu,

Catalina Iordan,

Daniela Matrof,

Melania Iancu,

Mariana Paun,

Dana Vasile,

Bianca Vamesu,

Sunt convinsa ca va iubiti profesiunea si ca de fiecare data atunci cand asistati o femeie sa dea nastere unei vieti, bucuria Dumnevoastra este imensa. Este o adevarata minune aparitia unui copil in aceasta lume. Stiu de asemenea ca lucrati in conditii grele, cu aparataj invechit si in sali de nastere mult sub nivelul altor tari europene.

Dar acum este vorba despre Florentina Cirstea, asisenta cu care Dumneavostra ati lucrat deseori, cea care stia cum sa readuca la viata un copilas abia nascut.  Am citit ca la un moment dat v-ati exprimat parerile bune pe care le aveti despre aceasta asistenta care in ziua de 16 august a avut ghinionul sa nu fie prezenta 12 minute in salonul de terapie intensiva. Consecinta o cunoasteti.  In urma tragediei, Florentina asta a fost declarata pericol public de justitie si chiar azi. 30 Septembire apelul ei de a fi judecata in stare de libertate a fost  din nou respins.

I se face astfel o mare nedreptate Florentinei. Desigur ca s-ar putea merge la CEDO, dar pana atunci apelam la constiinta Dumneavoastra da a va alatura unei campanii care cere dreptate pentru asistenta deja pedepsita, chiar inainte ca instanta sa dovedeasca vinovatia ei.

Ce am dori dela Dumneavoastra, este sa ne scrieti cum ati lucrat cu Florentina si ce fel de om este, cum v-a ajutat  si cum ati colaborat cu ea. Lumea care se infromeaza doar la tv trebuie sa stie adevarul despre Florentina. Sper ca apelul de pe acest blog, care este dedicat luptei pentru dreptate  pentru aceasta femeie, sa aiba rasunet in inimile Dumneavoastra. Ar fi un mare pacat ca tacerea celor care o cunosc sa contribuie la o imagine falsa a celei care si-a dedicat 14 ani de viata salvand  sute de bebelusi.

Florina

Publicité
Publicité
Commentaires
M
Sunt medic specialist Neonatologie<br /> Am lucrat cu Florentina Carstea si este nu numai un bun profesionist, dar este un om de o integritate si omenie deosebite. Nu este un pericol social, nu trebuie retinuta pentru a fi judecata.
E
Am lucrat alaturi de Flori timp de zece ani. Este colega pe care ti-o doresti in echipa, prietena care te poate consola sau te poate critica fara menajamente. Este un om puternic intr-o constitutie fragila, o persoana cu 'coloana vertebrala'. I-am transmis ca 'cineva, acolo sus, a iubit-o', nefiind in acel moment tragic in reanimare. Acum, nu stiu ce sa mai gandesc : va ramane un suflet mutilat de incendiu, cu constiinta arsa alaturi de cei mici, pe care ii numea 'copii mei' si neputinta de a privi in ochii propriului copil. Asistenta medicala licentiata
C
Sunt medic neonatolog.O cunosc foarte bine pe Flori, am lucrat cu ea, am invatat de la ea foarte multe din gesturile terapeutice pe care le practic.Am admirat-o pentru entuziasmul cu care practica aceasta meserie plina de satisfactii dar extrem de dificila. Era o asistenta de terapie intensiva nou-nascuti desavarsita. Un profesionist complet. Extrem de dedicata micutilor si gesturilor fine, precise, extreme pe care le practica. Valoreaza cat 10 asistente de neonatologie din Franta, Elvetia, Anglia sau Germania. Si noi, cei ce-am practicat in aceste locuri o stim foarte bine.In cele mai dificile momente de terapie intensiva era o binecuvantare sa faci echipa cu Flori. Isi depasea cu mult atributiile.<br /> A fost doar o cumplita tragedie care se poate repeta , in conditiile date, oriunde si oricand. Din pacate acolo era ea, dupa cele aproape 12 h de munca, trecute neremarcate si nepremiate in sute de alte randuri, cea mai performanta, dedicata si corecta dintre asistentele de neonatologie din cea mai mare sectie de profil din tara. Asta dovedeste ca se putea intampla oricui. Nu e omeneste posibil sa nu mergi la toaleta sau sa nu raspunzi solicitarilor profesionale ale unei colege in toate aceste ore.<br /> Imi doresc ca acele miini pretioase sa nu mai fie incatusate, caci sunt sigura ca sufletul e deja distrus. Acele miini au salvat vieti de copilasi, au alinat durerea, au vegheat si-au pus in bratele atator parinti prunci sanatosi.<br /> Trebuie ca justitia sa decida adevarul, sa vada mai departe de senzational, superficial, comercial. Pentru ca pentru Florentina Carstea sa se faca dreptate si pentru ca noi toti sa incepem sa ne simtim in siguranta in acesta tara.
F
Romanii se tem, dar de cine? Oare 21 de ani dela caderea comunismulu, cei care erau copii atunci si sunt oameni in toata firea azi.. acestia inca mai au frica?<br /> Lasi, da si egoisti, ingusti la minte . Acel dicton pe care l-am auzit de multe ori cand traiam in Romania "capul plecat, sabia nu-l taie" este inca in mintea multora.<br /> Ce-i de facut? Ce putem face pentru Florentina: Sarah la Paris, dumneata la Bucuresti si eu in Statele Unite? Scrie-mi de tor pe adresa pe care o ai...
B
Romanii se tem.Asta e motivul.Uneori sunt chiar lasi.Ar trebui sa ia exemplul grecilor,al turcilor,al sarbilor,etc.Aia nu se tem de nimic.Au alta mentalitate.Stiu sa ceara.Sunt foarte convingatori cand ies in strada.
DREPTATE PENTRU FLORENTINA
Publicité
Derniers commentaires
Publicité