Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
DREPTATE PENTRU FLORENTINA
5 octobre 2010

Cauza oficiala a producerii incendiului de la Maternitatea Giulesti

Lumea Justitiei:

Cauza oficiala a producerii incendiului de la Maternitatea Giulesti: stecher supraincins din cauza slabirii lamelelor bipolare! 

Dezvaluiri - Anchete

Rezultatul dat de specialistii de la INSEMEX Petrosani, transmis procurorilor de la Sectia de Urmarire penala si criminalistica in dosarul „Maternitatea Giulesti” este unul final. Incendiul de la maternitate, in urma caruia sase bebelusi au decedat, a fost provocat, conform specialistilor, de stecherul supraincins de la aerul conditionat. Cauza a fost si ea stabilita. ”Stecherul s-a supraincins din cauza slabirii lamelelor bipolare”, ne-au declarat surse judiciare. Acest aer conditionat merea de doua luni de zile incontinuu, cu toate ca mai exista un aparat in Terapia Intensiva. Cel de-al doilea aparat de aer conditionat nu a fost pus in functiune pentru ca batea catre masa radianta a bebelusilor, sustin aceleasi surse.

Toata tragedia flacarilor a durat aproximativ 20 de minute 

Asistenta Florentina Carstea a iesit din salon, s-a dus la baie, apoi a intrat intr-un salon de pe acelasi etaj. Din momentul in care a iesit pe usa Terapiei intensive si pana c e un medic rezident a observat ca iese fum si a inceput sa tipe au trecut 12 minute. Incendiul a luat amploare in faza a doua, dupa flama produsa de supraincarcarea stecherului, de la niste butelii care alimentau cu oxigen care, fiind de plastic, s-au topit. Abia atunci, din cazua oxigenului, temperatura a devenit foarte mare si flacarile foarte puternice.

In cursul audierilor, asistenta care este invunita si se afla in arest preventiv prelungit de instanta, a declarat ca inainte de a iesi a simtit un miros ciudat, ca de ebonita, s-a uitat prin salon dar nu a descoperit sursa de unde venea acel iz. Daca ar fi ramas in salon sau un alt cadru medical i-ar fi tinut locul, incendiul nu ar mai fi luat proportiile cunoscute – sustin anchetatorii.

La aceasta ora sunt puse sub acuzare in acest dosar, pe langa asistenta, si alte doua persoane. Este vorba despre seful serviciului tehnic Vasile Dima, care se considera nevinovat, si seful sectiei neonatologie.

Comentarii

0 # pompiliu bota 05-10-2010 19:42 Unde e tortul de la maternitate, Iacobe?
De ce ai divulgat presei date din dosare?
Statutul magistraţilor:
,,Art. 99 - Constituie abateri disciplinare:
d)nerespectarea ...confidenţialită ţii lucrărilor ..."!!!!

+1 # mircea platin 05-10-2010 19:53 "Daca ar fi ramas in salon sau un alt cadru medical i-ar fi tinut locul, incendiul nu ar mai fi luat proportiile cunoscute – sustin anchetatorii." pai anchetatorii sunt specialisti in cercetarea cauzelor de incendiu si a modului de propagare a acestuia, nu as prea crede.D-ul Iacob ar trebui sa se duca dupa d-na asistenta sa vada si el cum e la racoare.dar poate dupa ce va pica ZEUS v-a avea parte de astfel de experiente.TOTUL SE PLATESTE!

Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

# sairj 05-10-2010 20:05 Marius Iacob needs to stick to the facts: Dima did NOT do his job. Marinescu did NOT do his job. An ITU was existing on an a/c system that hadn't been revamped in 9 years. What would have happened if Florentina Cirstea had been there when the fire broke out is pure hearsay and has NO PLACE in a court of law. the unprofessionali sm of this so called 'procuror' is an outrage. his personal opinions are of no interest in the case and do nothing but fire up public opinion and the condamnation of a woman who should NOT be in jail. She did not start the fire, she did not kill the babies and she is NOT responsible for the necrotic health system in ANY way. Rusine!!
Support blog for Florentina HERE: http://florentinablog.canalblog.com

Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

0 # Eva 05-10-2010 20:58 "Rezidentul a vazut flacara si a inceput sa tipe" Adica rezidentul n-avea card? Toti se foiau dar unul n-a spart usa si asa s-au piedut minute pretioase. Raportul demonstreaza ca NU e vina Florentinei.. Instalatia a fost defectuoasa si Dima trebuia sa controleze calitatea lucrului, mai ales ca acel aparat mergea cont Iar aici notiunea are in primul rand conotatia de "clandestin, ilegal, pe sub mana".
Daca insa-i un produs facut de autoritatea care-i in relatie de...
"concurentza" cu ceea ce-i expus in samizdat, atunci ea nu poate
produce la randul ei samizdat.
inuu de 2 luni. Dece nu se vorbeste de firma care a facut revizia aparaului? S-a topit si ea precum sarmele legate cu scoci?

Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Actualizează comentarii
RSS pentru acest articol.

+1 # avocat 05-10-2010 21:31

Comunicatul Parchetului General:

" 05.10.2010

COMUNICAT

Referitor la stadiul dosarului având ca obiect incendiul de la Maternitatea Giuleşti

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La dosarul cauzei a fost depus raportul de expertiză tehnică întocmit de experţii Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă. Concluziile acestuia sunt în sensul că incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind deci una de natură electrică.

De asemenea, urmează a fi depuse: raportul final de cercetare de la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti; raportul de necropsie al celor 6 nou-născuţi decedaţi în incendiu, precum şi cel de examinare al nou-născuţilor care au supravieţuit, ambele de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

"Celelalte amanunte ale articolului cum au fost obtinute? Cu siguranta in urma unei abile anchete jurnalistice, NICI VORBA SA FI ... TRANSPIRAT ... SA FI FOST TRANSMISE ... DETALIILE ... DE LA PROCURORI ... :-* ca s-o mai infunde putin pe femeia aia ... ca de, a simtit un miros ciudat, dar a plecat totusi ... carevasazica ... :-*

AS VREA SA VAD PROCURORI JUDECATI IN DOSARE INSTRUMENTATE IN PROPRIUL STIL!

... unii stiu de ce ... 8)

Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

+1 # avocat 05-10-2010 21:32 ... si as mai vrea o felie de tort ... :lol:

Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Publicité
Publicité
Commentaires
DREPTATE PENTRU FLORENTINA
Publicité
Derniers commentaires
Publicité