Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
DREPTATE PENTRU FLORENTINA
6 octobre 2010

«Nu are nici o vină!»

Mămicile care au fost asistate la naştere de Florentina Cîrstea, asistenta de la Giuleşti, îi sar în apărare: «Nu are nici o vină!»

6 Octombrie 2010  |  Articol semnat de Monica Stan

Libertatea

Nu puţine sunt mămicile care ii vor rămane recunoscătoare Florentinei Cirstea, asistenta găsită vinovată pentru moartea celor şase bebeluşi arşi in incendiul de la Giuleşti, din Capitală. Câteva dintre ele au vrut să ne spună ce om bun şi onest e cu adevărat Florentina.

Alexia Ioana a fost îngrijită în maternitate de Florentina CîrsteaLiliana (36 de ani), din Giurgiu, este mămica micuţei Alexia Ioana, născută în urmă cu un an la Maternitatea Giuleşti. “Fetiţa mea s-a născut prematur, la 30 de săptămâni, şi a stat două luni în salonul de Terapie Intensivă unde lucra Florentina. Avea mare grijă de bebeluşii din salon, îi schimba, îi hrănea cu atâta calm şi cu plăcere. Cât am fost eu internată, nu am găsit- o niciodată plecată din salon. A avut şi 19 copii în grijă şi nu ştiu cum se descurca. Dacă are nevoie, eu sunt dispusă să mă duc ca martor la proces”, ne-a declarat Liliana.

“Am plâns când am aflat ce i s-a întâmplat Florentinei”, ne-a declarat şi Dana Ofiţer, mamă a doi băieţei, amândoi îngrijiţi de Florentina Cîrstea. “Noi o iubim pe Flori, este un om extraordinar. Nu pleca niciodată din salon fără motiv. Asistenta nu are nici o vină, chiar îşi făcea meseria cu devotament”, a încheiat mămica.

Libertatea v-a prezentat pe 27 septembrie şi declaraţiile soţului asistentei, care îi ia apărarea«Are menirea de a salva vieţi»

Doamna Mitroi a avut sarcină multiplă, iar unul dintre băieţei a stat internat la Terapie Intensivă două luni. “Nu ai ce căuta acolo dacă nu ai menirea de a salva vieţi, iar Flori o are. Nu merită ceea ce i se întâmplă”, ne-a spus, cu ochii înlăcrimaţi, femeia.

Colegele sunt alături de ea

Simona Ratcu (42 de ani), una dintre colegele asistentei, ne-a declarat că Flori este, fără îndoială, una dintre cele mai bune asistente din Terapie Intensivă. “Doar datorită profesionalismului, Florentina reuşea să spună în timp util ce probleme au copiii din salon. E clar că micuţii arşi acolo nu au meritat această soartă, dar Florentina nu are nici o vină pentru tragedia produsă”, a conchis Simona Ratcu.

Cauza incendiului de la Giuleşti: o priză încinsă

Incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în urma căruia şase bebeluşi au murit, iar alţi cinci au suferit arsuri grave, a pornit de la o priză încinsă. Aceasta este concluzia la care au ajuns experţii Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă, care au reconstruit la Petroşani salonul distrus de incendiu. Conform specialiştilor, ştecherul prin Libertatea v-a prezentat pe 30 aprilie drama familiei Dragomircare aparatul de aer condiţionat era conectat la instalaţia electrică şi priza s-au încins şi au luat foc.

Părinţii bebeluşului ars în incubator, din nou la proces

Andreea şi George Dragomir, părinţii bebeluşului ars într-un incubator al Maternităţii Bucur, din Capitală, s-au prezentat din nou la judecătorie. Deşi ieri ar fi trebuit ca asistenta Emilia Baron - considerată vinovată pentru trauma copilului - să fie audiată, procesul s-a amânat pentru două săptămâni, când va fi citat şi prof.dr. Alexandru Ciocâlteu, managerul Spitalului “Sf. Ioan”, din care face parte şi Maternitatea Bucur. (Dan Băcan)

Comentarii

doctor israelian | 2010.10.06 | 12.46 Raman uimit de lasitatea justitiei din Romania
Femeia asta NU are nici o vina. SISTEMUL VOSTRU BLESTEMAT CU ORGANIGRAMA STUPIDA DE CRIZA IN CARE NU SE PREVEDE CA 3 asiatente TREBUIAU SA FIE PREZENTE NU UNA! Asa e la noi aici si e f. bine. Domnilor eliberati femeia asta devotata ,fara vina! Domnilor colegi de sectie taceti?!SRIGATOR LA CER ! jUSTITIA CESTE O SUBJUGATA INSTITUTIE OARECARE FARA CAPETE CARE SA JUDECE ...."PERICOLUL SOCIAL"(SIC).

acarul paun | 2010.10.06 | 12.33 asa va fi mereu
plateste cel mai salab,mai mic in grad, mai subaltern...........toti sintem de vina..........ca ne-am nascut in romanistan...................cea mai jegoasa,corupta, si hoata.............sintem ca o femeie frumoasa dar nespalata, cu mucii curgand pe fata,si cu chilotii rupti in cur.................asta e..........dupa mine asistenta are cea mai mica vina in aceasta tragedie.................dixit

silviu | 2010.10.06 | 11.09 sistemul e de vina
sunt de aceeasi parere. ar trebui demisi de la ministrul sanatatii in jos pana la directorul de spital si trasi la raspundere...nu femeia asta bagat la puscarie. Nu din vina ei s-a intamplat.....ci a celor care trebuiau sa asigure conditii optime intr-o maternitate. Pana nu o sa ne schimbam mentalitatea.....vai de noi.....au gasit una fara bani si relatiii...si hai ca asta e vinovata. pentru asistenta: FII TARE FEMEIE....SI REZISTA. Daca si-a bagat presa coada...poate se va face lumina in cazul asta.

ada | 2010.10.06 | 07.32 intreb si eu
doctorul neonatolog unde era? ca doar trebuia sa fie si uul de garda nu numai asistente. de el de ce nu se aude nimik?

Americanul | 2010.10.06 | 04.43 ALO, JUSTITIA, FACETI-VA TREABA!
Lasati-o in pace pe biata asistenta si trageti la raspundere adevaratul vinovat:managerul spitalului trebuia sa angajeze profesionisti care sa prevada montarea corespunzatoare cu sensor de fum, foc a instalatiei de aer conditionat.A luat spaga si ca de obicei a cistigat licitatia niste cirpaci.RUSINE!

Publicité
Publicité
Commentaires
DREPTATE PENTRU FLORENTINA
Publicité
Derniers commentaires
Publicité