Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
DREPTATE PENTRU FLORENTINA
14 octobre 2010

SALVATI SPITALUL COPIILOR

spitalul_marie_curieInca o dovada a problemelor acute din sistemul sanitar.

Este vorba de spitalul de copii Marie Curie din Bucuresti unde din 1984 pana astazi au fost tratati sute de mii de copii.  De curand s-au inchis sectiile de Cardiologie si Boli Respiratorii  dat fiind ca multi medici  si asistente au plecat  fie in strainatate fie la alte spitale. Doctorii, cati au mai ramas, sunt depasiti de multimea cazurilor pe care sunt nevoiti sa le trateze  zilnic si potrivit declaratiei unuia dintre doctori  le este "frica de erori medicale."

Copiii care vin aici sunt  unii foarte bolnavi si au nevoie de ingrijire imediata dar cum s-o asiguri fara  suficient personal medical?

Ar fi nevoie de 68 de asistente, dar ministerul a aprobat doar noua posturi, iar pentru medici doar sapte, desi ar fi necesar 25.

Medicii care inca mai lucreaza in spital sunt disperati nu numai din cauza volumului mare de pacienti dar si din  cauza sterilizarii inadecuate  a aparatelor, in special sterilizarea din blocul operator. Iata ce spun medicii de acolo: "Centrul nostru de sterilizare este o bomba potentiala, care poate sa dea mari probleme. In viitor, posibil sa survina toate ingredientele unei catastrofe: o infectie intraspitaliceasca ce ar putea fi insotita si de decesul unor pacienti care au fost operati in conditii de nesterilitate."

Sursa: ProTV (video)

Iata deci ca Florentina Cirstea nu este singura victima a ministerului Sanatatii care, si la maternitatea Giulesti a refuzat sa suplimenteze numarul de posturi de cadre medicale.

- Nicole

 

Publicité
Publicité
Commentaires
M
Inteleg pe doctorul dela spitalul de copii cand spune ca ii este frica de erori medicale.Eu inca lucrez la maternitatea Giulesti, sper ca nu pentru mult timp, si nu vreau sa fiu acarul Paun in caz ca se intampla ceva si nu e vina mea. Asa am ajuns: sa ne fie frica sa lucram. O cunosc pe Flori si stiu ce om deosebit este, muncitoare si plina de suflet. Pana nu se face o reforma a sistemului sanitar, toti care nu ne luam lumea in cap suntem cu libertatea in pericol.
B
In toate spitalele din romania posturile din sanatate au fost blocate.E genocid ce a facut guvernul asta.
E
Este rysinos ce sa intampla la acle spital, dar TOATE spitalele din tara noastra au problema asta: lipsa de personal medical. Suntem in criza de multi ani dar acum se scrie si vorbeste mai mult din cauza tragediei dela maternitatea Giulesti. Acel incendiu putea sa se intample oricand datorita nu numai instalatiei electrice defecte dar si datorita lipsei acute de asistente si infirmiere. Vina a fost si continua sa fie cea a min. Sanatatii care tocmai la personal a vrut sa faca economii. Pacat ca o asistenta constiincioasa ca Florentina a cazut tapul ispasitor si este acum dupa gratii. Inchis ar trebui sa fie cei mari ca A. Cseke, S. Oprescu, care mai e si doctor si fost ministru al ssnatatii si care stia foarte bine mizeria din spitalele noastre. De vina mai sunt si dr. Marinescu, directorul maternitatii care era mai preocupat sa faca bani din fertilizare decat sa se ocupe de administarea spitalului, in final si principal, V.Dima, tipul care lucra acolo de 34 de ani dar nu se pricepea la probleme tehnice. <br /> Ma felicit ca nu mai lucrez in spital de stat ci intr-o clinica particulara, unde personalul medical si pacientii suntem tratati cu respect si omenie.
DREPTATE PENTRU FLORENTINA
Publicité
Derniers commentaires
Publicité