Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
DREPTATE PENTRU FLORENTINA
16 octobre 2010

Petitii pentru eliberarea Florentinei

In momentul de fata sunt mai multe petitii on line adresate Min. Sanatatii, Min. Justitiei si guvernului in care se cere Dreptate pentru Florentina si eliberarea ei din inchisaore.

Dupa cum este de asteptat, multi semnatari comenteaza. Iata cateva din gandurile impartasite de ei:

PAjustice- "Nu se poate asa ceva, imi este rusine ca sunt roman.Auziti si voi motivarea procurorilor( incidentul de la Maternitatea Giuleşti a produs o revoltă a societăţii civile şi o nesiguranţă faţă de tot sistemul medical românesc) Pai prevede codul penal o pedeapsa pt asa ceva?
Si acei judecatori cum au putut sa accepte asa ceva? Sa spunem ca asistenta se afla in salon si cand izbucnea incendiul facea un atac de panica sau mai grav,ce mai motivau procurorii?
Locuiesc in Irlanda si acum chiar ca m-am hotarat sa nu mai vin in Romania,mi se poate intampla si mie sau oricui sa dea piept cu justitia romana.Asistenta a devenit detinuta politica."

-  "Vom pleca in curind din ce in ce mai multi.....sincer....asa ar trebui.... asta ar fi cea mai buna greva la tot ce se intampla.
Dumnezeu sa-i tina tari pe Florentina si familia ei.Sunt alaturi de ea."

Dr. neonatolog Madalina Dobrescu scrie:

"Nu exista relatie de cauzalitate directa intre decesul bebelusilor si fapta asistentei; vorbim de neglijenta in serviciu, nu de ucidere/ omor/ crima. Ea are dreptul sa fie judecata in libertate pentru greseala ei. nici nu mai vorbim de alte aspecte - conduita exemplara a acestei asistente pana la momentul tragediei, conditiile foarte grele in care se lucreaza in sectiile de terapie intensiva si in general in spitale in Romania"

-  "Asistenta nu este o infractoare.Sunt criminali periculosi care sunt judecati in libertate. Ea a fost sacrificata pentru a putea astupa "gura lumii".E o jertfa data "leilor". Sa le fie rusine celor care au fost de acord sa fie arestata!"

Ancuta Iliescu, o colega a Florentinei comenteaza:

-  "Acest om extraordinar plateste pentru toata prostia existenta in fruntea sistemului sanitar. Pacat.... Florentina este o asistenta desavarsita, nu am cuvinte. Nu cred ca trebuia inchisa, alaturi de infractori, iubea copiii extraordinar de mult si sunt sigura ca nu a avut niciodata intentia sau macar gandul sa ii lase nesupravegheati, acolo sigur a fost o situatie de forta majora, dar cum in tara asta totul este "incompetenta", ce sa mai cerem?!
Putere, Flori!!!! Doamne Doamne sa iti dea liniste si putere in toate rugaciunile tale!"

Iar altcineva adauga:

-  "Nu o asistenta este de vina ci sistemul asta. Ar trebui sa intelegem cu totii: vor urma si altfel de cazuri daca nu se vor lua masuri impotriva lipsei de personal"

O persona plecata demult din tara:

-  "Nascut in Romania si traind in USA de 41 de ani imi este rusine ca in tara mea de origine, justitia a ajuns la un nivel atit de jos si de incompetent!.. Sunt extrem de revoltat ca procurorul a refuzat sa o puna in libertate pe aceasta asistenta medicala care in trecut a avut o comportare umana si profesionala impecabila!... Este trist domnilor ca nu realizati ca prin actiunile voastre distrugeti si acel dram de incredere ramas in justitia romana!.."

Dr. Melania Iancu:

-  "Sunt medic specialist Neonatologie
Am lucrat cu Florentina Carstea si este nu numai un bun profesionist, dar este un om de o integritate si omenie deosebite. Nu este un pericol social, nu trebuie retinuta pentru a fi judecata".

Inca un comentariu:

-  "Este rusinos ce se petrece in acest caz si ma intreb cine mai vrea sa lucreze in aceste conditii. Asistenta trebuia sa mai aibe cel putin o persoana in tura sa, nu sa lucreze singura 12 ore. Se cere prea mult dela o singura pesoana si nu ma mira ca o asistenta dela alt spital a decedat acum doua zile din cauza stresului. Doamna Carstea trebuia sa fie judecata in libertate ca si adevaratul vinovat de aceasta tragedie, Vasile Dima"

Comentariul altei colege de spital:

- "Merita sa fie judecata in libertate pt ca este un cadru ffff competent si ce s-a intaplat a fost un caz ffff nefericit si tragic....dar nu cred ca reprezinta un pericol social, precum alti care sunt in libertate.Florentina nu-ti pierde credinta in Dumnezeu pt ca o sa te ajute pt ca meriti"

Si Duta Elena a lucrat cu Florentina:

-  "Am lucrat alaturi de Flori timp de zece ani. Este colega pe care ti-o doresti in echipa, prietena care te poate consola sau te poate critica fara menajamente. Este un om puternic intr-o constitutie fragila, o persoana cu 'coloana vertebrala'. I-am transmis ca 'cineva, acolo sus, a iubit-o', nefiind in acel moment tragic in reanimare. Acum, nu stiu ce sa mai gandesc : va ramane un suflet mutilat de incendiu, cu constiinta arsa alaturi de cei mici, pe care ii numea 'copii mei' si neputinta de a privi in ochii propriului copil."

Si, un comentariu extrem de acuzator la adresa celor responsabili de situatia dezastruoasa in care se afla spitalele:

"Este revoltator!!! Nu poti acuza o asistenta de un incendiu provocat de o problema tehnica!
Aceasta asistenta si-a facut datoria conform fisei sale de post! A facut chiar mai mult decat atat. A avut grija BINE de mai multi prematuri decat norma sa. Daca copii ar fi murit pentru ca s-ar fi degradat starea lor de sanatate din cauze medicale – atunci am fi putut sa vorbim de o vina. Orice om are dreptul la pauze in tipul celor 8 ore de munca – sa nu mai vorbim de orele de garda!!! Este inuman si interzis sa mananci si sa-ti faci nevoile in acelasi spatiu cu prematurii!!!"

Deci NU este de vina asistenta! Camera aceea ar fi trebuit sa fie dotata cu camere de luat vederi, ar fi putut fi verificata de specialisti in domeniul tehnic, ar fi trebuit sa aiba cel putin inca o alta asistenta angajata si prezenta acolo! Aici putem gasi vinovati: conducerea spitalului, ministerul sanatatii si nu in ultimul rand conducerea acestei tari – care isi bate joc de zeci de ani de sanatatea romanilor!!!

Daca nu se va investi “de IERI” in sanatate – in renovarea spitalelor, construirea unora noi, noi posturi de asistente si medici si SALARII DECENTE si in conformitate cu gradul de pregatire, solicitarea ridicarea si gradul ridicat de risc si uzura la care se supun zi de zi acesti oameni – vom fi martori din pacate la alte asemenea accidente.

O alta asemenea “bomba” se pregateste sa explodeze…este doar o chestiune de timp si de loc!"

- Nicole

Publicité
Publicité
Commentaires
B
E libera in sfarsit si decizia e definitiva.
B
"Sa le spunem judecatorilor corupti ca asa nu mai merge"...ba merge foarte bine,sunt in functii bune,au salarii,sporuri foarte bune.Daca toate astea vor inceta...m-as lega si de judecatorii incompetenti,sunt foarte multi.Astia ar trebui sa dispara din magistratura.Altfel,in final, se va ajunge la macel,se vor trezi cu familiile sechestrate,cu masinile arzand...s-ar putea sa plateasca si cu viata.S-ar putea ajunge si la un razboi civil.Astia se cred zei.Uita ce sunt.
E
Ma bucur ca cineva s-a gandit sa vina cu acest blog: "Dreptate pentru Florentina". Am o ideie cine sunte pesoanele si le admir pentru perseverenta, dar, ce facem noi, acei care traim viata asta mizerabila, zi cu zi, agresati,scarbiti, umiliti si, .. neputinciosi sa schimabam ceva. Acel "merge si asa" ne-a calauzit tot anii din urma, de aceea s-a si intamplat tragedia dela Giulesti. Indiferent de numarul de salariati, daca responsabilul pentru functionarea echipamentelor era pe faza si verifica munca firmei de intretinere, incendiul nu avea loc. Desigur ca Dr. Toma trebuia sa se asigure ca cel putin doua persoane sa fie in prejama bebelusilor, dar toti au spus "merge si asa" Si uite ca n-a mers si acum cine plateste? Baita asistenta.Haideti sa ne urnim din loc si sa le spunem judecatorilor corupti ca ASA NU MAI MERGE.
S
Asociatia magistratilor stie sa faca gura, numai cand e vorba de legi care le umbla la statutul lor special. Dar cand e vorba de LEGE, spiritul legii si litera ei, se fac ca ploua. Ei sunt legati la ochi de fiecare data cand se petrece cate-o injustitie, iar cand e cazul sa se pronunte se uita cu lupa pe buletinu inculpatului...<br /> Niste nemernici, toti judecatorii care tac si nu protesteaza impotriva acestei decizii de arestare sunt complici. N-am auzit-o pe taranca aia Pivnicieru sa puna punctu' pe "I" in acest caz. Cand era vorba Basescu-Boc vs magistrati, atunci dumneaei era pe toate posturile cu gura mare.<br /> Sunt de acord cu Dante, cele mai fierbinti locuri din Iad sunt rezervate celor ce, in vremuri de profunde crize morale, aleg sa-si pastreze neutralitatea; Vremea atunci cand linistea e tradare.
M
Asistenta asta este tinuta in arest pe motiv ca este considerata pericol social, in timp ce adevaratele pericole sociale sunt in libertate (Nutu Camataru, Adrian Cocoana, Iustin Covei etc.).
DREPTATE PENTRU FLORENTINA
Publicité
Derniers commentaires
Publicité