Asistenta Florentina Cîrstea, implicată în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, la Parchet

Sursa: RĂZVAN CHIRIȚĂ, MEDIAFAX

Asistenta Florentina Cîrstea, în grija căreia se aflau cei şase nou-născuţi prematur care au murit în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, s-a prezentat astăzi la Parchetul General unde i se vor aduce la cunoştinţă învinuirile.

Parchetul General a finalizat ancheta în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti.

Înainte ca dosarul să fie trimis în instanţă procurorii trebuie să aducă la cunoştinţa fiecărui inculpat acuzaţiile şi probele incluse în dosar.

Asistenta Florentina Cîrstea este acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs pe 16 august. Şase bebeluşi au murit în urma acestei tragedii.

După două luni petrecute în arest, asistenta de la Giuleşti a fost eliberată condiţionat în luna octombrie.

Asistenta Florentina Cîrstea, cea care trebuia să supravegheze secţia de Terapie Intensivă în momentul izbucnirii flăcărilor, a fost arestată pentru 29 de zile la sfârşitul lunii august.

Pe 3 septembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus începerea urmăririi penale pentru şeful secţiei de Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, medicul Adrian Toma, pentru neglijenţă în serviciu.

De asemenea, în cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, şeful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima este cercetat în libertate. Întreaga conducere a maternităţii a fost suspendată până la finalizarea anchetei.

EVZ.ro