Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
DREPTATE PENTRU FLORENTINA
12 décembre 2010

Dosarul privitor începe pe 10 ianuarie 2011

Dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, pe 10 ianuarie 2011

AcasăJustitieCotidianul.ro

Dosarul privitor la incendiul izbucnit în august la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci, începe pe 10 ianuarie 2011 la Judecătoria sectorului 6.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti. Este vorba despre asistenta Florentina Cârstea, şeful serviciului tehnic, Vasile Dima, fostul manager al spitalului, medicul Bogdan Marinescu, şeful Secţiei de Neonatologie, medicul Ioan Toma Adrian, precum şi electricianul spitalului, Gigel Oprea.

Florentina Cârstea este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de de ucidere din culpă (cu consecinţa decesului a 6 nou-născuţi) şi vătămare corporală gravă din culpă (cinci infracţiuni), iar Bogdan Marinescu, Vasile Dima, Ioan Adrian Toma şi Gigel Oprea de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Concluziile expertizei tehnice realizate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă - Insemex din Petroşani au fost în sensul că incendiul izbucnit în salonul de Terapie - Intensivă pentru nou-născuţi s-a datorat supraîncălzirii elementelor de contact ale ştecherului montat pe cablul de alimentare cu energie electrică al aparatului de aer condiţionat.

Publicat Marţi, 07 decembrie 2010

Publicité
Publicité
Commentaires
B
Buna seara!
B
Sper sa ii dea cu suspendare Florentinei.
DREPTATE PENTRU FLORENTINA
Publicité
Derniers commentaires
Publicité