19 mai 2011

Florentina back to work...at Giulesti

This latest news from Nine O'Clock. I cannot believe the poor woman has to work back in the very same ward that all this began...her own personal nightmare, that of the parents... there is something very, very wrong with this decision. Florentina should be able to work in ANY hospital. Why Giulesti? My heart goes out to her... And what of Marinescu? What of Dima? Nothing is mentioned in this article about them. Ugh! Uuuuuuuuuugh!!!!

May 18th, 2011 at 9:00 pm


Florentina Carstea, a nurse charged with the violent death of six newborn babies at the Giulesti Maternity Hospital, has been back to work since May 1, in the same Intensive Care Unit as where the tragedy took place, leading to the death of six newborns and injuring  five more. The maternity management said they had to re-hire her, under Labour Code stipulations. She was in detention in the prison compound of the Bucharest Police for 6o days. The Bucharest Tribunal ruled she be released from detention and tried while free.

More from Realitatea in Romanian:

Asistenta acuzată de moartea bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti s-a întors la munca.

Asistenta Florentina Cârstea, acuzată de moartea celor şase bebeluşi arşi de vii în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, s-a întors la muncă. De două săptămâni, femeia lucrează din nou în salonul de Terapie Intensivă care, în urmă cu nouă luni, a fost mistuit de flăcări.

florentina(Photo source)Florentina Cârstea a fost găsită principalul vinovat pentru incendiul produs pe 16 august 2010, la Maternitatea Giuleşti, când a lipsit din salon 12 minute pentru a se duce la toaletă. Anchetată ulterior, femeia a stat 60 de zile în spatele gratiilor, în arestul Poliţiei Capitalei. Mai târziu, Tribunalul Bucureşti a luat decizia ca asistenta să fie cercetată în stare de libertate, la fel ca şi ceilalţi inculpaţi în dosar.

La nici o lună de la eliberare, asistenta a fost rechemată la serviciu, ba mai mult, a primit şi alte oferte de muncă din partea altor unităţi spitaliceşti. Totuşi, a refuzat orice ofertă, spunând că nu mai poate intra în nici un spital. Acest lucru însă a fost valabil până acum două săptămâni, când, în urma insistenţelor unor medici şi ale colegelor de serviciu, Florentina s-a reîntors la muncă, chiar în salonul de Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti.

Marţi dimineaţă, fotoreporterii Libertatea au surprins-o pe asistentă ieşind din tura de noapte. În jurul orei 7.00, soţul femeii şi-a făcut apariţia la spital pentru a-şi lua acasă soţia. După ce şi-a pus bagajele pe bancheta din spate a maşinii, asistenta s-a urcat în autoturism, în dreapta soţului, şi au plecat spre casă.

Posté par Sarah in Romania à - Commentaires [1] - Permalien [#]


Commentaires sur Florentina back to work...at Giulesti

  • san

    What aout Florentina?No news?

    Posté par balbeck, 12 février 2012 à 15:14 | | Répondre
Nouveau commentaire