Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
DREPTATE PENTRU FLORENTINA
10 octobre 2010

Necredinciosu zice...

Urmatoarele doua articole sunt din Sentinta.ro. Multumim lui Necredinciosu pentru acordul lui de a le publica aici:

Necredinciosu zice: esenţa civilizaţiei, să ne prefacem...

Data publicarii: 04.10.2010

Poate dacă n-ar fi fost Martin Scorsese... Dar a fost el. Şi unul dintre pesonajele sale istorice a zis: „Să păstrăm aparenţele; să ne prefacem că respectăm legile, mai ales când le încălcăm.” Poate dacă ar fi fost un alt regizor, vorbele astea ar fi rămas simple vorbe de scenariu.

Dar a fost Martin Scorsese. Şi temeri, şi bănuieli, şi nelinişti vechi au renăscut din uitare. Soarta tragică a lui Allende ridicase în mine primul semn de întrebare. Au urmat Panama, Iran, Irak, Afganistan, Kosovo... Să păstrăm aparenţele; să ne prefacem că respectăm legile, mai ales când le încălcăm.

Ceauşiştii ziceau, partidul are dreptate în toate. Metoda materialismului istoric dicta dreptatea şi adevărul mai presus de viaţă, de realitate, de oameni. Domnea atotcuprizătoare convenţia minciunii ştiinţifice; o irealitate cvsiunanim acceptată.

Anca Boagiu cheamă astăzi, în conclavul de partid de la Suceava, la solidaritate cu Roberta Anastase; calitatea de infractoare a acesteia nu este mai puţin evidentă decât minciuna care l-a răpus pe Allende; se născocesc lovituri de stat sub care se măsluiesc dosare ale unor protestari în faţa zidurilor de la Cotroceni; minciuna ia chipul sfidării făţişe.

Suntem în Chile, în Irak, în Afganistan, în Kosovo; democraţia a murit; democraţia este o minciună, o aparenţă: să păstrăm aparenţele; să ne prefacem că respectăm legile, mai ales când le încălcăm!

Data publicarii: 06.10.2010

Slujbaşii care vieţuiesc sub umbrela Justiţiei au câştigat cam tot în disputele lor salariale cu Guvernul.

O justiţie chioară, în cel mai bun caz incompetentă, în dispută cu un guvern corupt.

Aşadar, cineva din curtea Justiţiei trebuie să plătească preţul victoriilor, cineva din curtea Puterii trebuie să beneficieze de el.

CINE?!

Pe beneficiari îi vedem ceas de ceas şi în proporţie de masă, vorba lui Lenin. Printre aceştia: Monica Iacob Ridzi, Elena Udrea, Roberta Anastase, Adrian Videanu, Radu Berceanu...

La plătitori, lucrurile se dau peste cap. Logic, pe aceştia ar trebui să-i identificăm printre adversarii regimului: mogulii Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vîntu, oameni de afaceri precum Dinu Patriciu, politicieni precum Adrian Năstase... Am ales doar câţiva dintre cei ale căror venituri sunt măcar ciudate şi care duc o viaţă senină, lipsită de grijile faptelor lor. Dar nu, aceştia sunt tot Puterea.

Dar fiindcă totuşi preţul cârdăşiei trebuie plătit, iată păgubaşul: Florentina Cîrstea. Asistenta care a lipsit câteva minute dintr-un salon imposibil de supravegheat de o singură asistentă; aceasta este un pericol public; şi atât de mare este acest pericol public încât trebuie judecată în condiţii de întemniţare.

Căci, dacă vinovăţia n-ar zumzăi asupra ei, vinovatul-vinovat s-ar lărgi şi înălţa şi ar cuprinde întreg sistemul Puterii.

O dată atinsă cu degetul, în Justiţia română abjecţia se întinde ca râia; molipsitoare ca lepra şi incurabilă ca sida.

Publicité
Publicité
Commentaires
DREPTATE PENTRU FLORENTINA
Publicité
Derniers commentaires
Publicité